Маленькие женские секреты

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.



Різдво

Сообщений 11 страница 18 из 18

1

http://ye.ua/images/news/Rizdvyaniy_stil_1357303716.jpg

11

Зрази картопляні

картопля - 8 - 10 шт;
борошно (або панірувальні сухарі) - 2 ст. ложки;
яйце - 2 шт;
масло вершкове - 3-4 ст. ложки;
цибуля ріпчаста - 1 шт.
для фаршу:
гриби свіжі - 200г;
цибуля ріпчаста - 1 цибулина;
сіль, перець мелений чорний - за смаком.

Спосіб приготування:
Сиру картоплю очистити і відварити в підсоленій воді. Злити відвар, картоплю розім'яти в гарячому вигляді, як для пюре. У злегка охолоджене картопляне пюре додати яйця, обсмажену цибулю добре розмішати і обробити на круглі коржі.
Фарш готують з пасерованої цибулі, порізаних соломкою відварених грибів, і спецій. Покласти фарш на корж з картоплі, загорнути краї, обротини паніровочними сухарями або борошном і обсмажити з двох сторін.
До столу подавати з томатним і грибним соусами. Зрази картопляні готові.
Смачного!

12

Заливна риба

- Луска (чим більше, тим краще) на 1,5 кг риби брати луску з 3 кг риби.
- Вода — 2,5 л
- цибуля — 3 шт.
- моркви — 1 шт.
- перець — 5—б горошин
- сіль
- петрушка — за смаком

Беруть свіжу рибу (короп, судак) і очищають від луски. Луску промивають у холодній воді і варять на малому вогні 30 хвилин. Відціджують і луску викидають, а у відвар кладуть сіль, перець запашний, моркву і цибулю — варити 15 хвилин, потім кладуть порізану великими шматками рибу і ще варять 7—10 хвилин.

Головне — не переварити!

Розкладають рибу на тарілки, посипають петрушкою, додають відварену моркву і залишають рибним бульйоном. Застигає чудово і без желатину. Холодець прозорий і смачний.

13

Налисники

- 500 г капусти,
- 2 ст. ложки олії
- 0,5 чайної ложечки цукру
- сіль
- перець

Для тіста:
- півсклянки молока
- півсклянки води
- 1 склянка борошна
- 2 яйця
- сіль

Спочатку приготувати капусту: нашаткувати, посолити, дати вистоятись. Розігріти на сковороді жир, розтопити трохи цукру так, щоб він набув коричневого кольору. Приготувати рідке тісто для млинців, покласти в нього тушковану капусту, перемішати і випікати млинці. Якщо тісто буде густе, влити трохи молока. Потім сформувати налисники. Покласти начинку на млинці і скласти конвертиками.

14

Фаршировані бурячки

- буряк — 1 кг
- морква — 0,5 кг
- рослинна олія — 100 г
- цибуля ріпчаста — 3–4 шт.
- зелений салат — 3–6 листків
- оцет яблучний — 1 ч.л.
- зелень петрушки, кропу, кінзи
- сіль, перець мелений

Промитий буряк ставимо варитися. Поки буряк вариться — займемося морквою. Моркву нарізаємо і пасеруємо з цибулею.
Тим часом наш буряк уже зварився і прохолов. Почистимо його. У буряка знімаємо верхівку, яку ми використаємо як кришку, і вирізаємо серцевину.
Серцевину буряка пропускаємо через м’ясорубку. Буряковий фарш з’єднуємо з пасерованими овочами. Додаємо нарізану зелень і заправляємо яблучним оцтом, сіллю та перцем. Гарно все перемішуємо - начинка вже готова.
Тепер наповнюємо нею бурякові кадібці і накриваємо кришкою, набакир.
Подавайте фарширований буряк на листках зеленого салату, прикрасивши страву кілечками цибулі.

15

Шулики з медом

- Борошно – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сода – 1/2 ч.л.
- Олія – 2/3 склянки
- Мак – 1 склянка
- Мед – 1 склянка
- Кориця, сіль – до смаку

Для приготування шуликів - пересіяти борошно, додати сіль, соду, влити воду і півсклянки олії. Замісити тісто і дати відстоятись. Тим часом мак перетерти від сивого кольору до бурого, до появи молочка. Тісто ще раз вимісити, розкачати коржі в палець завтовшки, зробити ромбовидні надрізи та проколоти виделкою. Смажити на сковороді в олії з обох боків. Готові коржі розламати по надрізах, скласти у глибокий посуд, полити медом і посипати корицею та маком.

16

Різдвяні зірочки

Посічений маргарин змішати з борошном, додати розтертий варений жовток, цедру з лимона, ванілін і вимісити тісто. Розкачати завтовшки 3 мм, вирізати зірочки, скропити водою і посипати меленими горіхами. Спечені зірочки зліпити по дві варенням.

- 200 г борошна
- 140 г маргарину
- варений жовток
- соди на кінчику ножа
- цедру лимона
- ванілін
- 20 г мелених горіхів
- варення

17

Пампушки

- 500 г борошна
- 40 г дріжджів
- 100 г цукру
- 0,5 ч. ложки солі
- 1 склянка молока
- 50 г маргарину
- 4 яйця (жовтки)
- 1 ст. ложка коньяку
- ванільний цукор.

Для начинки: мак, розтертий з цукром, або пелюстки троянди, перетерті з цукром, або вишневе варення.

Борошно пересіяти, дріжджі розчинити у молоці. Маргарин розтерти з цукром, ванільним цукром, цедрою лимона, додавати по одному жовтку і розтирати до утворення однорідної маси. Розчинені дріжджі влити до маси, додати тепле молоко, коньяк, всипати борошно і замісити пухке тісто. Накрити, щоб підійшло, перемісити. Дати ще раз підійти, тоді частину викласти на посипану борошном дошку, розкачати корж завтовшки 1,5 см, склянкою позначити кола до половини коржа, у центр кожного покласти начинку, накрити другою половиною тіста і склянкою вирізати пампушки. Викласти їх на дошку, посипану борошном, накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшли. Смажити у великій кількості жиру, щоб плавали. Виймати на паперові серветки, щоб вони увібрали зайвий жир, посипати цукровою пудрою з ванільним цукром.

18

Edellweiss, спасибо за информацию о праздничном столе на Рождество. http://uploads.ru/i/9/C/2/9C2UM.gif  Прекрасно, что такую разную Украину объединяют христианские традиции.
В нашем крае, на святый вечер обязательно делают вареники с капустой и посные голубцы с гречкой. А старые люди рассказывают, что голубцы еще делали с сырым тертым картофелем.